> Detalle de la noticia

Pau i Solidaritat finalitza el projecte “Un Món de Drets. Promovent el compromís solidari entre la ciutadania de Castelló de la Plana” finançat per l'Ajuntament de Castelló.

Data: 09/04/2021

El projecte va comptar amb la participació d'Associació de Desenvolupament Tecnològic i Serveis Comunitaris El Puente S.C, soci local de la Fundació des de fa més de 20 anys, a Chiapas, Mèxic.

El projecte “Un Món de Drets. Promovent el compromís solidari entre la ciutadania de Castelló de la Pla” va finalitzar el passat 10 d'abril. Aquest projecte va comptar amb diverses activitats obertes a la societat civil, entitats socials, administracions públiques i comunitat universitària. A més, es va comptar amb la participació d'Associació de Desenvolupament Tecnològic i Serveis Comunitaris El Puente S.C, soci local de la Fundació des de fa més de 20 anys, a Chiapas, Mèxic.

Dins de les activitats del projecte, la Fundació Pau i Solidaritat PV va organitzar els DIÀLEGS: Agenda 2030, Drets Humans i defensa global del territori en col·laboració a l'Oficina de Cooperació al Desenvolupament de la Universitat Jaume I.

Es van realitzar 3 sessions online per a abordar diferents temàtiques entorn dels ODS i generar un espai de reflexió i intercanvi d'experiències entre els diferents agents. Les temàtiques abordades van ser:

  • ODS 10: Revisant l'impacte del model de desenvolupament en les vides i territoris de Nord a Sud.
  • ODS6: H2o, més que un dret: intercanvi d'experiències Chiapas-Castelló
  • ODS 7, 9, 11 i 12: Accions per a la Justícia Ambiental: economia circular i tecnologies aplicades a cura de les persones i la naturalesa.

D'altra banda, de manera complementària, es va presentar l'exposició “El Sud Treballa” en les instal·lacions de CCOO-Castelló, 8 panells autosostenibles que ens acosten als efectes generats per la globalització econòmica neoliberal en el món del treball i la importància i la necessitat de defendre el treball digne.

El tancament del projecte es va donar amb la Jornada “Castelló i Chiapas: caminem juntes cap a un món de drets” organitzada per la Fundació en col·laboració amb la Regidoria de Cooperació de l’Ajuntament de Castelló. L'activitat va girar al voltant del ODS 5 i va comptar entre altres, amb la participació de Mary Carmen Ribera, Regidora de Cooperació de l'ajuntament i representants de El Puente S.C., durant la jornada es van compartir les experiències aplicant l'enfocament de gènere en projectes de cooperació.

Aprofitem per a convidar-vos a veure "Mujeres construyendo camino", perquè pugueu conéixer més sobre el treball que desenvolupa l'Asociación de Desarrollo Tecnológico y Servicios Comunitarios El Puente, S.C. a i amb les comunitats indígenes de Chiapas per a la promoció de la igualtat entre dones i homes (ODS 5, ODS 10) i actuar davant la vulneració dels drets de les dones.