QUÈ FEM > Cooperació

Guatemala

COOPERACIÓ

GUATEMALA

GUATEMALA

Guatemala és un territori de 108.889 quilòmetres quadrats amb una població aproximada de 16 milions de persones, la majoria de les quals viu en zones rurals, i d'aqueix total 48.8 % són homes i 51.2 % són dones.

Segons l'últim cens de l'any 2002, el 40 % de la població s'identifica com a indígena.

En el seu Informe sobre desenvolupament humà 2016, el PNUD col•loca Guatemala en la posició 125 global, amb l'índex de desenvolupament humà de 0.640.

En matèria de pobresa, d'acord a l'Institut Nacional d'Estadístiques Guatemalenc (INE), el 53,7 % de la població viu en pobresa i d'aquest percentatge, el 13,3 % correspon a extrema pobresa.

Actualment la Fundació Pau i Solidaritat col•labora en el desenvolupament de projectes amb la Unión de Agricultores Minifundistas de Guatemala (UAM), associació civil de caràcter social i desenvolupament integral, sense finalitats de lucre, al servei de la comunitat agrícola minifundista.

PROJECTES EN EXECUCIÓ:

Desenvolupament rural sostenible i inclusiu de la població indígena camperola de Guatemala. Promoció de la sobirania alimentària i millora de la salubritat ambiental en 12 comunitats rurals de San Marcos, Quetzaltenango, Totonicapán I Huehuetenango.