> Detalle de la noticia

Projecte ENREDRA'T AMB EL DESENVOLUPAMENT

Data: 28/07/2017

Aquest mes de juliol finalitza aquest projecte d'educació per al desenvolupament i per a la ciutadania global, realitzat per la Fundacio Pau i Solidaritat PV i cofinançat per la Generalitat Valenciana.

Aquest projecte destinat a població adulta, ha tingut una durada de 10 mesos i entre les activitats que hem desenvolupat es troba el monogràfic Enredra’t amb el desenvolupament destinat a alumnat de centres de formació de persones adultes, aquesta experiència formativa d'anàlisi-reflexió-acció pretén des de l'anàlisi critique i la reflexió entorn de la situació dels drets humans, el desenvolupament sostenible, l'agenda 2030 per al desenvolupament sostenible…promoure oportunitats d'acció individual i col·lectiva, com a ciutadans i ciutadanes informades, en la defensa de la justícia social, el desenvolupament sostenible i els Drets Humans.

Durant diverses setmanes hem treballat, a partir de sessions en l'aula dinàmiques i participatives, amb alumnat de dos centres de formació de persones adultes de la ciutat de València en concret la FPA Vicent Ventura i la FPA Serrano Morales, més de 50 alumnes i alumnes han participat d'aquests cursos monogràfics.

Ha sigut una experiència molt positiva, valorada com a pertinent i adequada pel contingut tractat en l'aula i la metodologia utilitzada, tant per l'alumnat participant com pels claustres de tots dos centres.

Hem tractat qüestions relacionades amb els Drets Humans, els Objectius de Desenvolupament Sostenible, el consum responsable, la sostenibilitat ambiental, qüestions de gènere, la promoció del treball decent… igualment hem realitzat eixides formatives i culturals amb aquest alumnat per a seguir aprofundint en qüestions relacionades amb la promoció dels Drets Humans i el desenvolupament sostenible.

Entenem que els fenòmens són en molts casos globals i estan interrelacionats i que com a ciutadans som corresponsables en la promoció dels drets, la lluita contra la desigualtat i la justícia social, és per açò que des de la Fundació PAU I Solidaritat PV emprenem aquest tipus d'accions d'educació per al desenvolupament tant en educació formal, com no formal i amb diferents grups de població.


En aquest cas concret amb el projecte Enredra’t amb el desenvolupament, cofinançat per la Generalitat Valenciana hem volgut posar en valor els cocimientos, habilitats, històries de vida… de les persones majors i la seua capacitat com a ciutadania activa, solidària i compromesa en la defensa dels Drets Humans i la justícia social.

Volem agrair a l'alumnat la seua participació i interès, als equips directius i claustres dels centres participants pel seu compromís i implicació i a tots els ponents i organitzacions participants en les formacions la seua disponibilitat i bon fer.

Valorem el projecte com una acció formativa molt positiva i esperem en el pròxim curs escolar 2017/2018 seguir treballant amb aquest grup de població i replicar aquestes accions formatives en més centres de formació de persones adultes.