QUÈ FEM > EpD i Sensibiltizació

Projectes d'Educació per al Desenvolupament en marxa

  interactuem

  INTERACTUEM. Projecte d'educació per al desenvolupament dirigit a educació infantil, primària, secundària, cicles formatius i alumnat de magisteri

  Període d'execució: de febrer de 2018 a octubre de 2019

  Financiat per: Generalitat Valenciana

  La intervenció té per objecte proporcionar la formació i els recursos didàctics necessaris al professorat d'infantil, de primària i de secundària per introduir l'enfocament basat en drets humans en l'aula mitjançant els recursos educatius del projecte, i formar l'alumnat sobre la relació que hi ha entre l'incompliment dels drets humans i les situacions de desigualtat en les quals viu la població en molts llocs del món.

  Tenim previst la participació en les diverses activitats del projecte de sis centres d'educació infantil i de primària, quatre centres d'educació secundària obligatòria, sis centres amb cicles formatius de grau superior i en el grau de mestre/a d’educació infantil i de primària.

  enredrat

  ENREDRA’T AMB EL DESENVOLUPAMENT

  Període d'execució: d’abril de 2018 a gener de 2019

  Financiat per: Generalitat Valenciana

  Amb aquest projecte pretenem generar una ciutadania global coneixedora i compromesa amb el desenvolupament humà i la justícia social en l'àmbit de l'educació no formal. Dins d'aquest àrea de treball propiciem accions que promoguen una ciutadania global, solidària i compromesa en la lluita contra la pobresa i l'exclusió, així com amb la promoció del desenvolupament humà sostenible, enfortint les capacitats de la població a través d'accions formatives que permeten reflexionar sobre la realitat mundial, faciliten la comprensió crítica del model de globalització i reafirmen el vincle entre el desenvolupament, la justícia i l'equitat.

  Per això, intervenim en quatre escoles de formació de persones adultes de la ciutat de València impartint un monogràfic sobre els drets humans, els Objectius de Desenvolupament Sostenible, el consum responsable i el comerç just, la degradació mediambiental i la igualtat de gènere. Tractem d'analitzar les situacions de desigualtat, empobriment i vulneració de drets que es donen en l’àmbit mundial amb l'objecte d'afavorir la reflexió sobre la coresponsabilitat que com a individus i societat tenim en aquestes situacions, per a partir d'ací, emprendre accions a favor de la justícia social i el compliment dels drets.

  jornadas_solidaridad

  JORNADES DE SOLIDARITAT AMB LES TREBALLADORES I ELS TREBALLADORS INDÍGENES I CAMPEROLS/ES GUATEMALENCS/QUES

  Període d'execució: de març a juny de 2018

  Financiat per: Ajuntament de València

  Les Jornades de Solidaritat tenen com a objecte difondre entre els treballadors i les treballadores valencianes la situació de vulneració de drets que viu la població treballadora guatemalenca així com de generar consciència crítica per a defensar l'aplicació dels drets econòmics, socials i culturals en el món. Alhora, analitzarem el paper que juga el treball decent en l'augment de les millores en les condicions de vida de les poblacions del Sud comptant amb la veu de les persones protagonistes, una representant del moviment sindical, indígena i camperol guatemalenc que serà convidada a estar a valència durant una setmana per mantenir diverses trobades d'intercanvi amb col·lectius de treballadors/es.

  mon_de_drets

  UN MÓN DE DRETS. Projecte de sensibilització per a promoure el compromís solidari entre la població treballadora castellonenca.

  Període d'execució: de març a juny de 2018

  Financiat per: Ajuntament de Castelló

  La intervenció pretén sensibilitzar treballadors i treballadores de Castelló en la importància de promoure iniciatives per al compliment dels drets econòmics, socials i culturals atés que hi ha una relació clara entre el seu incompliment i les situacions de desigualtat en els països del Sud i alhora que aquests es convertisquen en multiplicadors d'aquesta sensibilització en els seus respectius àmbits laborals.

  Per això realitzarem en la ciutat de Castelló unes Jornades formatives sobre la situació de vulneració d'aquests drets en el món i una trobada d'intercanvi entre treballadors i treballadores de l'Ajuntament de Castelló i representants d'organitzacions guatemalenques.