> Detalle de la noticia

Pau i Solidaritat organitza el 1r Concurs: Llapisseres pels Drets de la Infància. Històries contra el treball infantil.

Data: 14/09/2021

2021 és l'any per a l'Eliminació del Treball Infantil, ens sumem a aquesta causa apropant la realitat del treball infantil a la ciutadania valenciana

L'Assemblea General de les Nacions Unides va declarar l'any 2021 com l'any per a l'Eliminació del Treball Infantil. Des de Pau i Solidaritat PV ens sumem a aquest objectiu en el marc del projecte “INTERACTUEM A L’ESCOLA. Programa d'Educació per a la Ciutadania Global dirigit a Educació Primària, Secundària, Formació Professional i Alumnat de Magisteri”. Aquest programa té com a objectiu promoure la reflexió sobre les desigualtats en el món i emprendre accions que transformen aquestes desigualtats. INTERACTUEM A L’ESCOLA compta amb recursos didàctics que permet al professorat treballar l'Educació per al Desenvolupament a l'aula i promoure una ciutadania activa i solidària.

En aquesta línia, llancem el 1er Concurs: Llapisseres pels Drets de la Infància. Històries contra el treball infantil l'objectiu del qual és apropar la realitat del treball infantil a la ciutadania valenciana, i promoure el compromís i mobilització del professorat i alumnat dels centres educatius perquè actuen creant contingut que donen a conéixer i animen a reflexionar sobre la realitat que viuen aqueixos 160 milions de xiquets i xiquetes en el món: el treball infantil.

El concurs compta amb dues modalitats: Microrelats i dibuixos. Pot participar tant alumnat com professorat dels centres educatius de la Comunitat Valenciana. A més, la Fundació Pau i Solidaritat PV oferirà als centres educatius que hagen tingut almenys una persona participant en el concurs la possibilitat de realitzar:

  • Una formació gratuïta de 10 hores sobre Drets de la Infància i Drets Humans a tot el claustre del centre per a incorporar aquestes problemàtiques en el currículum.

  • Dos tallers per grup-aula del centre sobre Drets de la Infància i Drets Humans.

  • Tindre durant un mes del curs acadèmic 2021-2022 l'exposició “Actua contra el Treball Infantil!” en el centre educatiu.

  • Visites guiades de l'exposició “Actua contra el Treball Infantil!” per a famílies i alumnat.

Podeu trobar les bases de la convocatòria en documents adjunts.


Davant qualsevol dubte, pots contactar amb la Fundació Pau i Solidaritat PV en la següent adreça: edc-pauisolidaritat@pv.ccoo.es